Allt du behöver
veta när du
skall sälja bilen.

Denna guide har vi skapat för dig som har funderingar kring hur en bilaffär går till.

Bilado omdömen

När du fått betalt av oss för din bil så måste ett ägarbyte göras. Vi är godkända av Transportstyrelsen att utföra ägarbyten elektroniskt.

Image

Anmälan om ägarbyte anmäls till Transportstyrelsen, som är ansvarig myndighet. Är din bil i trafik så ställer vi av bilen i samband med ägarbytet. Fordonsskatten tillfaller automatiskt oss. Din bilförsäkring sägs upp automatiskt, så du behöver inte ringa och anmäla att du sålt bilen. Önskar du få skatten tillbaka skall du ställa av bilen minst en dag i förväg.

Image
2
Image

För att göra ett ägarbyte behöver du det senast utfärdade registreringsbeviset. Det är ett gult papper (Del 2).

Hittar du inte ditt registreringsbevis så kan du beställa nytt via denna länk.

Image
3
Image

Ett ägarbyte skall göras inom 10 dagar från dagen du sålt bilen.

Image
4
Image

När du säljer bilen till oss så ordnar vi med köpekontrakt. Du får en kvittens av oss som intygar att vi köpt bilen och att bilen är såld i befintligt skick.

Image
5
Image
1
Image
Image

FAQ – Frågor & Svar

För att vi ska kunna köpa din bil måste bilen vara fri från kredit eller leasing. Skall bilkrediten lösas in så hjälper vi till med det. Slutkrediten inbetalas direkt till banken där du tagit lånet. Har du däremot köpt bilen via ett privatlån så är bilen INTE bunden av detta, då kan du sälja bilen utan att behöva lösa in hela krediten. Har du löst leasingen på din bil men har inget ägarbevis? Kontakta leasingbolaget så skickar dom det till dig.

Innan vi köper din bil kontrollerar vi att bilen inte är belagd med obetalda avgifter som skickats till Kronofogden. Det görs ex. när du inte betalt felparkeringsavgifter och skatter. Fordonsskulder följer med bilen, det betyder att vi som nya ägare kan ”ärva” dina skulder. Är det bilskulder över 5000kr så har Kronofogden rätten att ta bilen i beslag, detta görs via en trafikkontroll av Polisen eller parkeringsvakter. Men visst är det fullt mänskligt att få parkeringsböter!

Givetvis, vi upprättar ett juridiskt bindande avtal där du överför ägandeskapet på bilen till oss. Du måste sedan beställa nya papper av Transportstyrelsen och sedan skicka in en anmälan om ägarbyte. Detta skall göras inom 10 dagar.

Vi köper mycket bilar av dödsbon. Vi har erfarenhet av detta och hjälper er steg-för-steg. Kontakta oss via 08-1214 8065 så berättar vi mer.

Är du inte ägare av bilen och vill sälja den till oss är det möjligt om du har en fullmakt som intygar att Du fått tillstånd att utföra bilaffären. Intyget skall vara signerat av ägaren. Vi kräver också foto på ägarens ID-handling. Vi kan även komplettera detta genom att personligen prata med ägaren via telefon / verifiera via mobilt Bank ID. Misstänkta bedrägerier polisanmäls.

Är bilen i trafik (på ställd) och du är ägare första dagen i skattemånaden är Du betalningsskyldig till skatten. Du behöver inte betala skatt om du ställer av bilen. Är bilen i trafik och vi köper bilen så tillfaller skatten oss.

Vi tar Coronaviruset på största allvar. Vi åker aldrig ut till och träffar dig personligen om Du eller Vi känner oss sjuka eller har den minsta lilla symptomen. Vi / Du har enligt smittskyddslagen krav att berätta om man är smittad. För att inte ta några risker har vi möjlighet att köpa bilen direkt via telefon. Bilado är ett perfekt alternativ för dig som skalat ner på sociala kontakter. Via vår tjänst behöver du inte ta dig till en annan plats.