Din kompletta guide när du ska sälja din bil!

Här får du tips och råd inför en bilförsäljning.

Extra vägledning för dig som säljer bilen första gången.

Sälja bil Stockholm

DAGS ATT SÄLJA BILEN?
DET KAN BÅDE VARA ENKELT OCH SVÅRT.

När du säljer bilen till Bilado är det enkelt, ska du göra det själv så finns det lite att tänka på.

Bilado.se är en väletablerad online bilhandlare med goda omdömen över hela Sverige. Vår unika affärsidé möjliggör att du kan sälja bilen komfortabelt och tryggt. När du säljer bilen till oss slipper du huvudvärk och krångel. Vår tjänst är utvecklad speciellt för dig som vill sälja bilen enkelt och snabbt utan att behöva göra något.

Image

Bilado.se köper bilar oavsett skick över hela landet. Vi köper de flesta bilarna och bilen får vara defekt och trasig. Vi köper alltid din bil i befintligt skick utan efterkrav och garantier. Bilado köper din bil som den står och det ingår alltid gratis hämtning, så du slipper ta bilen till en station eller anläggning. Bilar köpes över hela Sveriges.

Image

Det första du behöver göra är att ta reda på bilens värde. Om du inte redan vet det eller har ett “hum” om vad du vill erhålla. Vår tjänst är gratis och du får kostnadsfritt ett prisförslag av oss om du är intresserad av att sälja bilen till Bilado. Det finns en hel del värderingssajter där man knappar in registreringsnumret och får ett pris på skärmen, dessa tjänster ska man inte förlita sig på till 100%. Ibland kan de övervärdera din bil likaså undervärdera. Vi har jobbat med bilar i över 10 år och vår kompetens kan inte jämföras med några sajter. Vi värderar alla bilar manuellt och använder flera olika verktyg innan du får ett pris av oss. Bilsajterna som värderar bilar har heller inget verktyg för att ge dig ett pris på en defekt och trasig bil.

Detta är vi specialister på. Vi vet vad din defekta bil är värd. Detta är en komplicerad kalkyl som ofta blandas ihop. För dig som privatperson och säljare är den mest realistiska kalkylen bilens värde minus reparationskostnaden. Det är logiskt men för oss bilhandlare är det inte likadant. Du som är i begreppet att sälja bilen har oftast denna tanke, men viktigt att ta med i beräkningarna är att bilhandlare har höga krav på sig när de köper defekta bilar och skall sedan sälja de till en konsument. Oftast repareras bilarna mer än vad som är planerat, en så kallad varudeklaration visar vad som är fel på bilen. När vi köper in din defekta bil så har vi inte bara reparationskostnaden. Utan bilen skall hämtas med bärgningsbil, bilen skall transporteras. Vi som bilhandlare har mycket omkostnader. Ex. personal som skall sköta administration, löner och utgifter i samband med varje bilaffär.

För att vi inte har efterfrågan på just den bilmodellen eller för att det inte lönar sig att köpa in bilen för oss. Inget företag jobbar gratis, vi måste se en potentiell vinst i bilen för att det ska vara intressant att köpa in.

När man värderar en bil så är det många olika faktorer som gör skillnad. Ex. servicehistorik, utrustning och miltal. Är din bil välutrustad och har gått låga mil så är den dyrare. Vi gör en helhetsbedömning när vi ger dig ett prisförslag. Faktorer vi tar med i beräkningarna är miltalet, utrustning, hur pass populär din bil är, hur snabbt din bil beräknas ta för oss att sälja och skicket. Ju mer välskött bilen är desto bättre är det för alla parter. Därför är det viktigt att ta hand om sin bil. Sköta alla servicetillfällen i tid och vårda bilen. De flesta bilar köps och säljs på Blocket idag, vi rekommenderar att bilda sig den bästa prisuppfattningen genom att spana in annonser på Blocket. Där görs handeln dagligen så det bästa tipset är att hålla utkik på vad en liknande bilmodell är utsatt för. Men det betyder i praktiken inte att bilhandlare betalar det som står på Blocket eller en värderingssajt. Bilhandlare behöver i snitt cirka 10-30% marginal. Så var alltid beredd på att du inte får ut lika mycket pengar när du säljer till en bilhandlare jämfört med om du skulle sälja den privat! Hade alla bilhandlare betalt det som står på Blocket hade nog alla gått i konkurs. En bilhandlare som köper din bil har omkostnader och behöver marginal. Bilen skall lagas, besiktigas, testas, rekondas. Bilhandlaren måste även ge garanti på bilarna de säljer, vilket kostar pengar. Även marknadsföring och annonsering kostar. Har du däremot en bil som är lätt att sälja så brukar man kunna få bättre betalt. Attraktiva bilar är små bilar som gått få mil och har automatlåda. När du säljer en bil privat så har du vissa skyldigheter gentemot köparen. Ex. dolda fel. Man kan inte riktigt sälja en bil i befintligt skick till en privatperson, skulle bilen gå sönder kort tid efter försäljningen så kan köparen hävda att du sålt en bil med dolt fel. När du säljer bilen till Bilado så friskriver du dig från allt ansvar gällande bilens skick.

Franska bilar: Peugeot, Citroen, Renault brukar ligga i topp. Dessa bilar har oftast elfel och problem med växellådan (Automat). I topp ligger även alla Volkswagen modeller med 1.4 TSI motor. Att kamkedjan rasar är inget konstigt. Likaså VW DSG växellådor. Fords EcoBoost 1.0 liters motor är mycket känslig och brukar gå sönder. Överlag är motoralternativen 0.9 , 1.2 och 1.4 känsliga och brukar med tiden resultera i defekter. Volvo motorer 2.0 F och 2.5FT är inte heller de mest pålitliga. Toyota Prius årsmodell 2004-2009 har även problem med mycket katalysatorstölder och hybridbatterier som går sönder. Mer driftsäkra motoralternativ är alla tyska 1.6 liters motorer, ex. Skoda Octavia 1.6 eller Golf 1.6 TDI. Visst kan du ha en välvårdad Ford Focus 1.0 EcoBoost som går riktigt bra, men i vissa fall kan vi tacka nej till att köpa in bilen om den är fullt fungerande och hellre föredra att köpa ett exemplar som är defekt.

Vi köper de flesta bilarna. Vi påstår inte att vi köper alla bilar, för det gör vi inte. Vi har ingen begränsning gällande årsmodell, märke eller miltal. Vi är även intresserade av att köpa premiumbilar och sportbilar. Vi har inga generella krav på prisklass. Vi köper även defekta och trasiga bilar. Har motorn gått sönder eller växellådan? Sälj då bilen till oss. Vi ger dig ett konkurrenskraftigt pris. Vi värderar din bil korrekt om den är defekt. Är bilen krockskadad och du saknar försäkring? Vi köper även den. Bilado är det självklara alternativet när du skall sälja en bil som är trasig och har dyra reparationskostnader. Din bil får även ha körförbud och vara obesiktigad. Vi köper och hämtar den över hela landet.

Varför du ska sälja bilen till Bilado?

 • Etablerade sedan 2015
 • Sveriges snabbaste bilköpare
 • Pengar på direkten
 • Vi sköter all administration
 • Gratis hämtning - Slipp åka till en station
 • Inga krav på bilens skick
 • Gratis tjänst
 • Alltid tillgängliga
Image
Image
Image
Image

Alla bilar köpes

 • Sälj din bil idag
 • Ej besiktigad avställd eller körförbud
 • Bilen säljs i befintligt skick
 • Trasiga och defekta bilar köpes
 • Defekt växellåda, koppling och motor
 • Krockad och krockade bilar
 • Alla årsmodeller, miltal och märken
 • Värdering direkt
 • Ägarbyte & köpeavtal hjälper vi till med
 • Kostnadsfri rådgivning
 • Även husbilar och husvagnar

Förfrågan - Prisförslag inom 15 minuter!

Indikerar obligatoriska fält

Gratis utan förbindelser.

Följ oss på sociala medier

Facebook | Instagram